Op bezoek bij VillaMax

Publicatiedatum

Tags

jeugd

Auteur

Katrien Schryvers

Deel dit artikel

VillaMax is een niet-gesubsidieerde organisatie die kosteloze en deugddoende vakanties op maat organiseert voor gezinnen met een ernstig of ongeneeslijk ziek kind. Op 15 februari 2024 gingen Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken, Nahima Lanjri, federaal volksvertegenwoordiger en Katrien Schryvers, Vlaams parlementslid er op bezoek.

Het bezoek aan VillaMax was een unieke kans om in contact te komen met gezinnen die tijdens de krokusvakantie deelnemen aan zo een deugddoende week. Een uitgelezen gelegenheid om uit eerste hand te horen hoe deze gezinnen hun vakantie bij VillaMax beleven en hoe de organisatie een lichtpuntje brengt in het leven van deze bijzondere gezinnen door hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

De vakantiehuisjes die VillaMax huurt bij Casa Ametza zijn gelegen in het schilderachtige park van Brasschaat, zijn allen rolstoeltoegankelijk en ontworpen met oog voor specifieke zorgbehoeften en dat zonder in te boeten aan gezelligheid. Met een capaciteit tot maximaal 6 personen bieden deze huisjes een comfortabele en warme thuis voor gezinnen om even op adem te komen.

Yves Bisschops, Coördinator VillaMax: "VillaMax is ook veel meer dan enkel vakantie! Ons aanbod gaat verder dan aangepaste vakantiehuisjes en zorgondersteuning. We streven naar unieke ervaringen voor ieder gezinslid onder het motto “bijna alles kan, niets moet”. Met een aanbod van leuke activiteiten, uitstappen en enkele bijzondere maaltijden mogen de gezinnen een pakket samenstellen helemaal op maat van hun behoeften. Zo zorgen we ervoor dat het een onvergetelijke week wordt waar iedere deelnemer maximaal geniet en een blijvende mooie ervaring aan over houdt. Ook het ontmoeten van andere (zorg)gezinnen is een zeker niet te onderschatten meerwaarde. Ze vinden steun en begrijpen elkaar met (soms) heel weinig woorden. Ook dat is op vakantie bij VillaMax."

Tot op heden heeft VillaMax al 242 unieke gezinnen een leuke week mogen aanbieden mede dankzij de samenwerking met vele partners en sponsors.  

 

Getuigenis: "Wat een week! Van bij het warme onthaal voelden we meteen dat hier plezier en comfort, voor zowel ouder als kind, centraal staan.
Vragen, verzoekjes, opmerkingen, met alles kan je terecht bij de vrijwilligers van VillaMax. Alles mag en niets moet.
Gezamenlijk pannenkoeken eten, Plopsastation, naar de bioscoop, paardrijden, zwemmen, minigolven... De kinderen zullen deze vakantie niet snel vergeten. De week is te kort om alle activiteiten te doen waaruit je kan kiezen. Liever een dag met het gezin in de mooie tuin? Dan kan dit ook, waar je je als gezin het beste bij voelt.

Het is ook leuk om te zien hoe we als ouders met kinderen die een verschillend ziektebeeld of beperking hebben we allemaal tegen de zelfde problemen opbotsen. En we uiteindelijk doen wat we moeten doen om de kinderen gelukkig te maken. Wij gaan met een warm hart terug huiswaarts."

VillaMax is nog steeds op zoek naar nieuwe potentiële partners of organisaties die dit verhaal mee een warm hart willen toedragen en bereid zijn om financieel bij te dragen. De organisatie is afhankelijk van donaties en giften om hun missie te kunnen blijven uitvoeren en gezinnen met een ernstig of ongeneeslijk ziek kind te ondersteunen. Als u geïnteresseerd bent om VillaMax te steunen, kunt u contact opnemen met de organisatie via hun website https://www.vzwvillamax.be/

Nieuws

De 24 chauffeurs van Handicar Zoersel verzorgde in 2023 maar liefst 8298 ritten

Handicar Zoersel draait goed en dat is een goede zaak voor mensen die omwille van een mobiliteitsbeperking geen gebruik kunnen maken van het geregeld openbaar vervoer. Vorig jaar reden de 24 vrijwillige chauffeurs in totaal 123.129 om deze mensen van hun huis naar een hobby, familiebijeenkomst, dokter… te brengen. Zoersels schepen voor sociale zaken Katrien Schryvers, die als Vlaams parlementslid ook de commissie Welzijn opvolgt, is tevreden.

Kartel cd&v+Vooruit Zoersel stelt eerste kandidaten voor

Dat in Zoersel cd&v en Vooruit in kartel naar de lokale verkiezingen van oktober gaan, werd een aantal maanden geleden al bekendgemaakt. Nu gaf het Zoersels kartel cd&v+Vooruit ook de eerste namen en plaatsen vrij. Katrien Schryvers, schepen en Vlaams parlementslid zal de lijst trekken terwijl schepen Luc Kennis de plaats van lijstduwer zal innemen. Vooruit-kandidate Els Opdenbergh komt op plaats 3 en de jonge Bert Somers trekt voor Vooruit de tweede kolom op plaats 15.

Bijna 4000 doorgeefschenkingen sedert invoering

Sinds 1 september 2018 schonken al 3857 erfgenamen het geheel of een deel van wat ze zelf in rechte lijn erfden, door aan hun kinderen of kleinkinderen. Zo werd al aan 7330 begunstigden een totaal vermogen van 1,159 miljard doorgeschonken. Meestal gaat het daarbij om onroerende goederen. Dat vernam Vlaams parlementslid Katrien Schryvers in antwoord op parlementaire vragen. “De doorgeefschenking is duidelijk een schot in de roos”, aldus Schryvers, die bij de hervorming van de erfbelasting in 2018 zelf mee de aanzet gaf om de erfenissprong op deze manier flexibeler te maken.