Met Annelies en Katrien volop inzetten op veiligheid en welzijn

Publicatiedatum

Auteur

Katrien Schryvers

Deel dit artikel

De provinciale partijraad van cd&v Antwerpen maakte vanavond de modellijst bekend voor de provincie Antwerpen voor de federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni 2024.  Met Katrien Schryvers als Vlaamse lijsttrekker wordt gekozen voor een rasechte experte op het vlak van welzijn en gezinsbeleid, bij uitstek Vlaamse thema’s. Bovendien kiezen we voor een ervaren parlementslid dat in de lijstjes van hardwerkende parlementairen steevast bovenaan prijkt. Eerder al, werd Annelies Verlinden aangeduid als lijsttrekker voor de federale Kamerlijst. Met deze twee profielen is de keuze voor de Antwerpenaar heel duidelijk: Wie een veilig en zorgzaam beleid wil voor álle Antwerpenaren, of hij nu in Antwerpen stad of de Kempen woont, die heeft maar één keuze en dat zijn Annelies en Katrien.

Schryvers verrichtte als welzijnsspecialiste al een berg werk in de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Deze legislatuur maakte ze ook deel uit van de coronacommissie, van de onderzoekscommissie rond kinderopvang en momenteel van de bijzondere commissie misbruik. Ze is ook al jarenlang een vaste stem in het debat rond het groeipakket voor gezinnen. Naast parlementslid is Katrien Schryvers ook schepen in Zoersel. 

“Katrien Schryvers is een échte experte op vlak van welzijn. Wie het afgelopen weekend de nieuwjaarstoespraak van onze nationale voorzitter Sammy Mahdi aandachtig beluisterd heeft, die weet dat welzijn en families bijzonder belangrijk zijn voor onze partij. Onze keuze voor Katrien past volledig in die lijn. Bovendien is Katrien één van de hardst werkende parlementsleden in Vlaanderen. In de rapporten van kranten prijkt ze steevast bovenaan en wordt ze geprezen voor haar enorme dossierkennis en inzet. Katrien is met haar gedrevenheid en ervaring een ideale trekker van onze Vlaamse lijst. In Antwerpen kiezen we zowel op de Vlaamse als federale lijst voor een mix van ervaring en nieuw gezichten”, verduidelijkt Stijn Coenen, provinciaal voorzitter. 

 

“Of het nu gaat om de kinderopvang, het groeipakket of het evenwicht tussen werk en privé, ik zal de grootste voorvechter zijn voor onze families en mee helpen zorgen dat een volgende Vlaamse regering voldoende aandacht heeft voor het welzijn van alle families in Vlaanderen. Ik ben bijzonder blij dat onze partij van deze thema’s een strijdpunt maakt bij de verkiezingen en ik zal dit met hart en ziel uitdragen in de hele provincie. Onze kandidaten in Antwerpen zijn stuk voor stuk enorm gedreven mensen met het hart én waarden op de juiste plaats. Ze zijn allemaal heel gedreven om hard te werken voor een warm Vlaanderen dat er is voor élke Vlaming”, besluit de Vlaamse lijsttrekker, Katrien Schryvers 

 

Naast een vastberaden keuze voor Katrien Schryvers werden ook de modellijsten door de provinciale partijraad bekrachtigd.  Met Koen Van den Heuvel (2de plaats federaal), Nahima Lanjri (federaal, 1ste opvolger) kiest de partij voor ervaring. Er zijn ook opvallende nieuwkomers die de sprong maken naar het bovenlokale niveau: de jonge burgemeester uit Vosselaar, Gilles Bultinck, Mechels gemeenteraadslid Karl Lauwers (Mechelen) en schepen Caroline Van der Heyden (Lint). Daarnaast zijn we ook trots dat we de ervaren lokale klasbakken Greet De bruyn (burgemeester van Bornem), Dieter Wouters (burgemeester van Wuustwezel) en provincieraadslid en burgemeester van Herentals Mien Van Olmen

 

“Katrien is de best denkbare vertegenwoordiger van het welzijn van onze families. Al jarenlang is zij pleitbezorger voor onze partij voor bijkomende middelen voor onder meer zorgbudgetten, kinderopvang en kindergeld. Met cd&v in een volgende Vlaamse regering wordt er bijkomend geïnvesteerd in onze families. Met Katrien als lijsttrekker, die een bijzonder grote expertise en geloofwaardigheid heeft op vlak van welzijn, laten we zien dat het ons menens is op dit vlak. Ik ben ook bijzonder blij met de keuze van onze provinciale afdeling voor nieuwe en jonge gezichten op de modellijst. Zo wordt ook in Antwerpen de kaart van vernieuwing verder getrokken.”, zegt Sammy Mahdi, voorzitter van cd&v.   

 

“Met Katrien kiezen we voor iemand met ervaring en een sterk engagement voor een warme samenleving. Met haar gedrevenheid en kennis in onze Vlaamse dossiers vormen we een sterke tandem in onze provincie. Zo bouwen we verder op de fundamenten van jarenlange waardevolle ervaring op zowel lokaal als bovenlokaal niveau, maar krijgen ook jonge talenten kansen”, besluit federaal lijsttrekker en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. 

 

 

De Antwerpse partijraad keurde vastberaden de modellijsten goed. 

 

Vlaams Parlement

  1. Katrien Schryvers (Zoersel, 60) 
  2. Gilles Bultinck (Vosselaar, 34) 
  3. Mien Van Olmen (Herentals, 50) 
  4. Greet De Bruyn (Bornem, 55) 

1ste opvolger Dieter Wouters (Wuustwezel, 44) 

2de opvolger Caroline Van der Heyden (Lint, 34) 

 

 

Federaal Parlement

  1. Annelies Verlinden (Schoten, 45) 
  2. Koen Van den Heuvel (Puurs-Sint-Amands, 59) 

1ste opvolger Nahima Lanjri (Antwerpen, 55) 

2de opvolger Karl Lauwers (Mechelen,  34) 

Nieuws

Meer mensen melden bezorgdheid over seksuele voorkeuren van een naaste

Hulplijn Stop it Now!, die zich richt naar mensen met pedofiele gevoelens, kreeg in 2023 122 oproepen meer dan in 2022. Opvallend is de stijging van het aantal oproepen van mensen die bezorgd zijn over iemand in hun directe omgeving. Dat vernam Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (cd&v) in antwoord op een parlementaire vraag aan Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v). Ook is er een beduidend hoger aantal maatschappelijke en informatieve vragen ten gevolge van actualiteitsgebeurtenissen. “Het is goed dat de hulplijn aan bekendheid blijft winnen en dat meer mensen hun weg vinden naar Stop It Now”, zegt Schryvers.

Dubbel zoveel studenten met studietoelage en leefloon

Sinds academiejaar 2018-2019 is het aantal studenten dat zowel een leefloon als een studietoelage krijgt meer dan verdubbeld, zo blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers opvroeg. In 2018 waren dit er nog 1807, vijf jaar later 3.720 studenten. “Een diploma is een ticket naar een betere toekomst. Daarom moeten we zorgen dat elke student die er recht op heeft, ondersteuning krijgt”, duidt Schryvers.

Vacatures in de zorgsector op laagste niveau in 3 jaar tijd

VDAB ontving vorig jaar 4.095 vacatures minder voor een job in de sectoren gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening dan in 2022. Dat is een daling van 6,7%. Dat vernam Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (cd&v) in antwoord op een parlementaire vraag. Verpleegkundigen blijven daarbij het meest gezocht.