Dag van de Ondernemer

Publicatiedatum

Tags

opstap

Auteur

Katrien Schryvers

Deel dit artikel

Vrijdag 17 november 2023 was het Dag van de Ondernemer UNIZO. Omwille van de bijeenkomst van de commissie Misbruik in het Vlaams Parlement konden toen mijn geplande bedrijfsbezoeken niet doorgaan. Geen nood, Dag van de ondernemer is het immers elke dag voor de vele ondernemers in Vlaanderen.

Daarom ging ik vandaag op bezoek bij twee zorgondernemers:

 

- Het Toontjeshuis in Boom bouwt studio ‘s waar mensen met een beperking zelfstandig, maar met de nodige ondersteuning, kunnen wonen.

 

- Nobi in Aartselaar ontwikkelt de ‘slimste lamp ter wereld’, die naast valdetectie ook ingezet kan worden voor valpreventie.

 

Onder de indruk van zoveel innovatie en ondernemerschap!

Nieuws

Meer mensen melden bezorgdheid over seksuele voorkeuren van een naaste

Hulplijn Stop it Now!, die zich richt naar mensen met pedofiele gevoelens, kreeg in 2023 122 oproepen meer dan in 2022. Opvallend is de stijging van het aantal oproepen van mensen die bezorgd zijn over iemand in hun directe omgeving. Dat vernam Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (cd&v) in antwoord op een parlementaire vraag aan Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v). Ook is er een beduidend hoger aantal maatschappelijke en informatieve vragen ten gevolge van actualiteitsgebeurtenissen. “Het is goed dat de hulplijn aan bekendheid blijft winnen en dat meer mensen hun weg vinden naar Stop It Now”, zegt Schryvers.

Dubbel zoveel studenten met studietoelage en leefloon

Sinds academiejaar 2018-2019 is het aantal studenten dat zowel een leefloon als een studietoelage krijgt meer dan verdubbeld, zo blijkt uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers opvroeg. In 2018 waren dit er nog 1807, vijf jaar later 3.720 studenten. “Een diploma is een ticket naar een betere toekomst. Daarom moeten we zorgen dat elke student die er recht op heeft, ondersteuning krijgt”, duidt Schryvers.

Vacatures in de zorgsector op laagste niveau in 3 jaar tijd

VDAB ontving vorig jaar 4.095 vacatures minder voor een job in de sectoren gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening dan in 2022. Dat is een daling van 6,7%. Dat vernam Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (cd&v) in antwoord op een parlementaire vraag. Verpleegkundigen blijven daarbij het meest gezocht.