Echt overdonderd! Zoveel reacties op onze oproep Vraag hulp of geef hulp tijdens CORONA (Crescendo Vlaanderen) voor vrijwilligers om mee proactief een briefje te bussen bij onze 75-plussers. Dankzij de Zoerselse wijkcomités en tientallen vrijwilligers heeft ieder van hen een contactpersoon in de buurt tijdens deze moeilijke periode. Voor een boodschap, een telefonisch babbeltje... Ook ikzelf deed een toer in mijn buurt.

Mensen leren elkaar kennen en er worden zelfs stappen gezet naar echte vriendschap. Hieronder een aantal reacties op de actie. Zó hartverwarmend!

"Ik ontving vijf telefoontjes van buren die me te lieten weten dat ze heel dankbaar waren voor de aangeboden hulp, blij waren dat er aan hen gedacht werd in deze periode. Van een aantal onder hen ontving ik zelfs een uitnodiging om na de coronatijd op de koffie te komen om kennis te komen maken. Eens de hele heisa voorbij is zal ik zeker en vast al deze nieuwe buren ontmoeten en een sociaal contact met hen onderhouden. Want hoewel ze nu nog gezond zijn en sommige hulp hebben, ook dat kan snel veranderen en dan is het belangrijk dat ze weten dat er altijd iemand is waar ze terecht kunnen."
"Prachtig: een kleinschalige maar daarom juist zo belangrijke dienstverlening van jullie!! Wij  worden gelukkig geholpen door onze 5 kinderen en kunnen dus voort."
"Knap initiatief van jullie, en heel de groep, ondernemen. Wij zijn nog krasse 70-ers, en hebben nog geen hulp nodig. Bedankt voor de brief!"
"Ik kreeg een hele mooie,lange brief van mijn 88jarige buurvrouw."
"Hier ook een telefoontje van de zoon van een koppel die me vertelde dat hij voor zijn ouders kan zorgen maar dat ik zeker welkom ben om na al deze miserie in de zomer een koffie te komen drinken."
“Ik heb al beroep gedaan op de boodschappendienst en dat was allemaal prima in orde. De betaling werd verricht door overschrijving op de rekening van de vrijwilligster. Het was voor een aantal broden en  we zijn zeer dankbaar."
"Bij mij ook al 2 die gewoon even belden om te laten weten dat ze het heel erg waarderen dat ik een brief in hun bus heb gestoken en dat ze niet vergeten worden ! Daar doe je het toch voor he ! ❤️"
Van harte dank aan alle vrijwilligers die tijdens deze crisis op een of andere manier de handen uit de mouwen steken. Zo'n engagement is onbetaalbaar!