Katrien Schryvers kaartte aan dat woonzorgcentra nieuwe bewoners proberen aan te trekken door kortingen op de dagprijzen aan te bieden. Dit kan leiden tot een oneerlijke situatie naar de huidige bewoners toe, zeker wanneer de korting voor de rest van het leven geldig blijft. Op dinsdag 6 oktober 2020 legde zij dit voor aan minister Beke tijdens de commissie Welzijn.

6-10-2020

De minister reageerde dat kortingen enkel kunnen indien ze tijdelijk zijn, en zijn ingegeven door bepaalde omstandigheden zoals compensatie voor overlast door werken. Een permanente korting, enkel voor nieuwe bewoners, kan echter niet. In dat geval moet de prijsverlaging voor álle bewoners gelden, wat neerkomt op een algemene vermindering van de dagprijs. Minister Beke zal dit signaal ook aan de sector overmaken.

Schryvers is tevreden met het antwoord van de minister: “Een ongelijke behandeling tussen verschillende bewoners van een woonzorgcentrum kan niet. Het is goed dat de minister hier tegen zal optreden. De zogenaamde kortingen voor het leven moeten worden omgezet in een verlaging van de dagprijs voor alle bewoners.”

Lees ook het artikel dat hierover verscheen in het Het Laatste Nieuws